building for the future button project button project button support button news & multimedia button

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



NEWS & MULTIMEDIA


The vision is clear.
The moment is now.

 






Image Gallery

Captial Campaign Images   Captial Campaign Images  
The Simpson Center as seen from the Upper Grove. Note the newly paved plaza and the smooth re-grading at left (5.12.10): photo by Paul Doyle.

  A view of the ADA access paths leading down to the plaza (5.12.10): photo by Paul Doyle.  
Captial Campaign Images   Captial Campaign Images  
Upon entering the plaza from the footpath up the hill. Shade trees will be planted in the two strips of earth at left and right (5.12.10): photo by Paul Doyle.

  The green room, drywalled and painted. Light fixtures are being wired (5.12.10): photo by Paul Doyle.  
Captial Campaign Images   Captial Campaign Images  
A peek out onto the actors’ terrace. This will provide access to the backstage areas spaces (5.12.10): photo by Paul Doyle.

 

The basement technical workspace, which will store tools, paint, and other set and light equipment (5.12.10): photo by Paul Doyle.

 
Captial Campaign Images   Captial Campaign Images  
A concrete pumper pours the new box office foundation (4.30.10): photo by Paul Doyle.   Fresh concrete on the new pathway from the Upper Grove to the amphitheater (4.30.10): photo by Paul Doyle

 
Patron and Artist Center   Patron and Artist Center  

In this view of the Patron and Artist Center, potting soil is being spread on the living roof (4.19.10); photo by Paul Doyle.

 

Workers preparing the plantings for the tree-lined plaza. In the foreground, a new retaining wall is being installed next to the road (4.19.10); photo by Paul Doyle.

 
Patron and Artist Center   Patron and Artist Center  

The green room is green! The walls and ceiling have covered the electrical conduits and insulation, giving a sense of the space (4.19.10); photo by Paul Doyle.

 

The sloped wheelchair access paths have been smoothed in preparation for paving. At the end of the path to the right, you can see the wood frame of a new concrete retaining wall near the entrance to the theater (4.19.10); photo by Paul Doyle.

 
Patron and Artist Center      

In this view, the stepped access path from the Upper Grove to the amphitheater is visible in the foreground (4.19.10); photo by Paul Doyle.

     
building for the future   building for the future  
With the roof now fully waterproofed, the underlayment which will anchor the living roof is being installed, at center (4.6.10); photo by Mia Baxter.
  In this view backstage, the windows and doors have now been installed in the green room and
the support framework for the actor’s terrace is in place (4.6.10); photo by Mia Baxter.
 
building for the future   building for the future  
A view into the new green room: Insulation is visible in the ceiling, the door to the new dressing rooms at right, and the framework for the actor’s terrace may be seen running under the windows at left (3.29.10); photo by Ohlen Alexander.   This aperture near the entrance to the amphitheater will be where volunteers will distribute blankets to patrons before performances. The doorway visible within leads to the house manager’s office (3.29.10); photo by Ohlen Alexander.  
building for the future   building for the future  
A view of the plaza has been smoothed down in preparation for paving (3.29.10); photo by Ohlen Alexander.   A week after framing, the Patron & Artist Center has a roof. The rolling contours of what will become the living roof are now visible (2.24.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
Close-up on the new roof and house manager’s office (2.24.10); photo by Paul Doyle.   The Patron & Artist Center with framing complete. The outline of the building is now clearly visible (2.16.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
Another view of the newly framed Patron & Artist Center (2.16.10); photo by Paul Doyle.   Close-up of the semicircular concrete wall. The roofline is visible along the line of the metal scaffolding (2.16.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future
building for the future  
The roofline of the new café and theater store (2.16.10); photo by Paul Doyle.   The backstage side of the Patron & Artist Center, showing the framing of the new green room and dressing rooms upstairs and entryways for the undercroft storage and tech area below (2.16.10); photo by Paul Doyle.  

building for the future
  building for the future  
Close-up of the semicircular concrete wall and the backstage side of the Patron & Artist Center (2.16.10); photo by Paul Doyle.
  Another view of the backstage side of the Patron & Artist Center (2.16.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
Framing of the new wardrobe and laundry facility (2.16.10); photo by Paul Doyle.   Pallets of Forest Stewardship Council-certified lumber await installation. The FSC certification indicates the highest standards of sustainable forestry (2.16.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
The floor of the PAC. To the right, fresh concrete under the new bathrooms, café, and theater store; to the left, floor joists for the dressing rooms and green room (1.27.10); photo by Chris May.   Initial framing for front of café and theater store (1.27.10); photo by Chris May.  

building for the future
  building for the future  
A concrete pumper laying the floor for the new bathrooms, café, and theater store (1.27.10); photo by Paul Doyle.   Fresh concrete floors drying (1.27.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
New framing of undercroft space with floor joists and a large concrete form visible in background (1.27.10); photo by Paul Doyle.   Detail of undercroft framing (1.27.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
View of new undercroft space with wooden form for Patron and Artist Center concrete wall in background (1.5.10); photo by Paul Doyle.   Workers preparing wooden form for Patron and Artist Center concrete wall(1.5.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
View of the site from the Upper Grove (1.5.10); photo by Paul Doyle.
Workers preparing wall footings for new café and theater store (1.5.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
Detail of footings for undercroft walls (1.5.10); photo by Paul Doyle.   Another view of the new undercroft space (1.5.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
Detail of wooden form for Patron and Artist Center concrete wall (1.5.10); photo by Paul Doyle.   PVC pipe in the North Star Grove, awaiting installation (1.5.10); photo by Paul Doyle.  
building for the future   building for the future  
The excavator in the lobby prior to the start of demolition, mid-October 2009; photo by Paul Doyle.   The Bruns Amphitheater and grounds in early November, 2009; photo by Stefanie Kalem.  
building for the future . building for the future  
An excavator advances up the hill on October 12, 2009, the first day of construction; photo by Paul Doyle   Members of the Cal Shakes Board of Directors and Building for the Future committee members pull down a sign structure to kick off the construction of the new building; photo by Jamie Buschbaum.  

















 



HOME | DONATE | CONTACT